Ažuriranje za web stranicu, društvene mreže i osobne novosti za drugi kvartal 2024. godine

Eh da, ova objava i ažuriranje možda dođe kao nešto neočekivano s moje strane, ali sve je u redu – savršeno za još jedan post, rekao bih. Iako će biti kratko, ne čudite se ako ima poprilično promjena za razmotriti. Promjene su vezane za web stranicu, društvene mreže i malo osobnih novosti te ažuriranja.

Prije svega – da, dobro vidite – napokon sam osigurao .hr TLD i domenu za moju stranicu. Krajem siječnja i početkom veljače, razmišljao sam o odluci jer, budimo iskreni, 90 Eura godišnje je prilično puno. Ali, u kombinaciji s mojom trenutnom domenom, koja će nastaviti preusmjeravati na ovu stranicu te koja će služiti kao sigurnosna kopija (budući da stariji projekt prebiva na toj poddomeni), vjerujem da je to vrijedno ulaganja. Štoviše, prelazim na novi web hosting.

Da, drugo ažuriranje je moj prelazak s Oracle Cloud na Contabo VPS nakon gotovo dvije godine s Oracle. Neću brisati stari server; ostaje kao sigurnosna kopija u slučaju bilo kakvih problema s Contabo VPS.

Evo specifikacija za VPS kojeg sam uzeo:

CPU: AMD Epyc 7282 (koristi 6 jezgara)
RAM: 16GB DDR4
Pohrana: 100GB NVMe SSD
OS: Ubuntu 22.04 LTS
cPanel: Cloudpanel

Osim ovih ažuriranja, postoji još jedno koje se tiče web stranice(a): sve premium dodatke koje sam prethodno koristio pod “GPL” licencom sada su pod plaćenom pretplatom. Srećom, pokriveni su mojim Revolut Ultra planom, koji nudi odličan cashback na neke kupnje dodataka. Budući da dodaci nisu ograničeni samo na jednu stranicu, rekao bih da su definitivno vrijedni.

Za moje pratitelje, tu su i uzbudljive vijesti: potpuno novo osvježenje dizajna, sada pristupačnije i jednostavnije za korisnike, posebno za one s oštećenjima vida. To uključuje preuređenu početnu stranicu i ispravke prethodno problematičnih dizajna na blog objavama, projektima i drugim stranicama poput preporuka, koje su ažurirane s novim partnerstvima, posebno nakon pridruživanja CJ.com Affiliate Marketing mreži.

Web stranica trenutno prolazi kroz prijevod na hrvatski, što traje malo dulje nego što je očekivano. Pažljivo pregledavam sadržaj kako bih osigurao da su tehnički izrazi točno prevedeni, jer izravni i prijevodi koristeći alate poput Google Translate ponekad mogu promašiti cilj i nit teksta.

Što se tiče društvenih medija, vratio sam se na Blue Badge na Twitteru i pokrenuo sam da mi je profil na Instagramu pod Blue Badge-om. Prethodno sam odustao od težnje za verifikacijskim oznakama i badgeovima, ali sam odlučio ponovno ih prihvatiti s Twitter Plus i Meta Verified uslugama.

Moram priznati, objavljivanje na drugim platformama društvenih medija je nedavno palo u drugi plan zbog zahtjevnog radnog rasporeda i nedavne promocije, koja zahtijeva mnogo moje pažnje. Međutim, to me također dobro pozicionira za daljnji napredak u karijeri.

Za kraj: veliko hvala svima za značajno povećanje broja pretplatnika i pratitelja tijekom posljednjih mjeseci. Na YouTubeu sam dosegao 2.5k pretplatnika, prešao sam 350 pratitelja na Instagramu i nadmašio 800 na Facebook stranici, sve zahvaljujući nekoliko dobro postavljenih promocija i reklama.

Sav sadržaj je provjeren s ChatGPT 4.0 za poboljšanu jasnoću.

Naslovna slika je stvorena koristeći Canva Pro.

Molimo, imajte na umu da su sve poveznice upućene na usluge spomenute u ovom postu poveznice preporuka ili promocija, što znači da mogu zaraditi proviziju ako odlučite koristiti usluge kroz te poveznice. Budite sigurni, povezujem samo s proizvodima i uslugama koje sam osobno koristio i vjerujem da će pružiti vrijednost mojim čitateljima.

Please note that all links directed to services mentioned in this post are affiliated or referral links, which means I may earn a commission if you choose to use the services through these links. Rest assured, I only link to products and services that I have used personally and believe will provide value to my readers.

Podijeli na:
Objavljeno:
6. travnja 2024.
Skip to content